Usein kysytyt kysymykset

# Kotitalousvähennys 2015

Vähennys lasketaan arvonlisäverollisesta hinnasta. Vähennystä saa vain työn osuudesta, ei esimerkiksi materiaaleista. Kotitalousvähennyksenä voit vuonna 2015 vähentää 15 prosenttia maksamastasi palkasta sekä palkan sivukulut tai 45 prosenttia ennakkoperintärekisteriin kuuluvalle yrittäjälle tai yritykselle maksamastasi työkorvauksesta (vuosina 2014-2012 samat määrät).

Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä vuonna 2015 on 2 400 euroa vuodessa (vuosina 2014 sama määrä, vuosina 2013 ja 2012 2000 euroa). Summa voi koostua pelkästään kotitalous-, remontti- tai tietotekniikkatöistä tai näistä kaikista. Vähennykseen liittyy vuotuinen 100 euron omavastuuosuus.

Maksimivähennyksen eli 2 400 euron vähennyksen saat, jos vuonna 2015 yritykseltä ostamissasi palveluissa työn osuus on yhteensä noin 5 555 euroa [(5 555 x 45 %) - 100) = 2399,75].

Vähennys on henkilökohtainen, joten pariskunta voi vuonna 2015 saada yhteensä 4 800 euron vähennykset. Puolisoille vähennys myönnetään siten, kun he ovat sitä pyytäneet. Jos 2 400 euron raja ei ylity, vähennys kannattaa pyytää vain toiselle puolisolle. Näin omavastuu tulee vähennetyksi vain kertaalleen.

# Rakentamiseen liittyvä tiedonantovelvollisuus verottajalle

Jos työsi vaatii rakennusluvan tai työt maksavat yli 15000 € niin joudut tekemään ilmoituksen verottajalle.

Lue täältä lisää: www.vero.fi/fi-FI/Syventavat_veroohjeet/

# Laskutus

Laskutus normaalisti työn valmistuttua tai pidemmissä töissä 7 päivän välein.

Maksuaika  7 vrk.

Laskut lähetämme säköpostilla, tai pyynnöstä kirjepostilla.

# Pitääkö tehdasuutta tai uudestaan lakattua lattiaa vahata?

Ei pidä ja joissakin tapauksissa jopa kielletty.  Uusi lakka antaa riittävän suojan lattialle ja puhdistus tehdään nihkeällä rätillä, tarvittaessa miedolla pesuaineella.

# Koska uudelleen lakatulle lattialle voi mennä?

Pääsääntöisesti lakka kestää kevyttä liikennettä  1-2 päivän kuluttua viimeisestä pintalakan levityksestä.

Täysi kovettumisaika on noin 7-14 vrk.

Jos suojaat uudelleen lakattuja lattioitasi esim.  muuton ajaksi, niin tee se hengittävillä materiaaleilla eikä esim kumipohjamatoilla tai muovilla.

# Kuinka monta lakkakerrosta käytämme ?

Tämä vaihtelee eri menetelmillä ja tarkeämpi kysymys on kuinka paljon lakkaa jää neliölle ja että käytetään oikeaa lakkaa kulutuksen mukaan.

Lakkaa tulisi jäädä 2,5 – 3 dl /m2. Tämän voi saavuttaa 3-6 lakkauskerralla.

# Töidemme pölynhallinta.

Teimme sitten kylpyhuoneremonttia tai lattian hiontaa niin kiinnitämme huomiota pölynhallintaan jo itsemmekin takia.

Pölyä tulee lähes kaikista töistä mutta sen saa minimoita käyttämällä pölynpoistoa eli useimmiten imuria aina kun mahdollista/järkevää.

Tarvittaessa tai asiakkaan halutessa järjestämme remontoitavan tilan alipaineistuksen tai koneellisen pölynpoiston.

Lattianhiontatöissä pölyn kertymistä voi kuvailla niin että töiden valmistuttua seiniä ja kattoa ei tarvitse puhdistaa mutta tasopinnoilta pyyhkäistäessä sormeen jää hieman pölyä.

» Ota yhteyttä